comel kann ? --"

Assalamualaikum, hari ini Awa nak kongsi dengan stalker semua tentang persahabatan a.k.a friendship. Awa dah bersekolah selama 5 tahun di SMKA Al-Irshad. Banyak kenangan yang ada. Yang pahit dan yang manis. Selama 5 tahun itu, jujur Awa cakap yang Awa tak jumpa lagi sahabat sejati. Susah dan sangat susah nak jumpa sahabat sejati. Mungkin sebab Awa berkawan dengan mereka bukan kerana Allah kott. Sebab itu rasa sahabat itu susah sangat nak sampai dekat hati ini. 

Let pictures talk ! I'm done talking here .

comel kann kami 3 orang ? Yang pakai baju hijau tue Me lha 

Nurul Afiqah ') Gigi dia cantik sangatt .

Farihah dan Nisa . Enjoy sangat hang out dengan diorang ')

Muchas Gracias.
Adios lalink ')
May Allah bless ')

Helpless Love

saya jalan jalan dekat Google dan terjumpa ini . Engatt nak share so guys kena lahh baca sampai habis eah .

Once upon a time all feelings and emotions went to a coastal island for a vacation. According to their nature, each was having a good time. Suddenly, a warning of an impending storm was announced and everyone was advised to evacuate the island.
The announcement caused sudden panic. All rushed to their boats. Even damaged boats were quickly repaired and commissioned for duty.
Yet, Love did not wish to flee quickly. There was so much to do. But as the clouds darkened, Love realised it was time to leave. Alas, there were no boats to spare. Love looked around with hope.
Just then Prosperity passed by in a luxurious boat. Love shouted, “Prosperity, could you please take me in your boat?”
“No,” replied Prosperity, “my boat is full of precious possessions, gold and silver. There is no place for you.”
A little later Vanity came by in a beautiful boat. Again Love shouted, “Could you help me, Vanity? I am stranded and need a lift. Please take me with you.”
Vanity responded haughtily, “No, I cannot take you with me. My boat will get soiled with your muddy feet.”
Sorrow passed by after some time. Again, Love asked for help. But it was to no avail. “No, I cannot take you with me. I am so sad. I want to be by myself.”
When Happiness passed by a few minutes later, Love again called for help. But Happiness was so happy that it did not look around, hardly concerned about anyone.
Love was growing restless and dejected. Just then somebody called out, “Come Love, I will take you with me.” Love did not know who was being so magnanimous, but jumped on to the boat, greatly relieved that she would reach a safe place.
On getting off the boat, Love met Knowledge. Puzzled, Love inquired, “Knowledge, do you know who so generously gave me a lift just when no one else wished to help?”
Knowledge smiled, “Oh, that was Time.”
“And why would Time stop to pick me and take me to safety?” Love wondered.
Knowledge smiled with deep wisdom and replied, “Because only Time knows your true greatness and what you are capable of. Only Love can bring peace and great happiness in this world.”
“The important message is that when we are prosperous, we overlook love. When we feel important, we forget love. Even in happiness and sorrow we forget love. Only with time do we realize the importance of love. Why wait that long? Why not make love a part of your life today?”

Thanks all .
Muchas Gracias sweethearts ')

ILoveYou Mother ')

Guys , you should read this . It kinda funny yet still interesting ') Baca sampai habis eak 

stars , now !

A mother passing by her daughter's bedroom was astonished to see the bed was nicely made and everything was picked up. Then she saw an envelope propped up prominently on the center of the bed. It was addressed, "Mom." With the worst premonition, she opened the envelope and read the letter with trembling hands: 

Dear Mom: It is with great regret and sorrow that I'm writing you. I had to elope with my new boyfriend because I wanted to avoid a scene with Dad and you. I've been finding real passion with Ahmed and he is so nice-even with all his piercings, tattoos, beard, and his motorcycle clothes. But it's not only the passion Mom, I'm pregnant and Ahmed said that we will be very happy. He already owns a trailer in the woods and has a stack of firewood for the whole winter. He wants to have many more children with me and that's now one of my dreams too. Ahmed taught me that marijuana doesn't really hurt anyone and we'll be growing it for us and trading it with his friends for all the cocaine and ecstasy we want. In the meantime, we'll pray that science will find a cure for AIDS so Ahmed can get better; he sure deserves it!! Don't worry Mom, I'm 15 years old now and I know how to take care of myself. Someday I'm sure we'll be back to visit so you can get to know your grand children. 

Your daughter, Judith
PS: Mom, none of the above is true. I'm over at the neighbor's house. I just wanted to remind you that there are worse things in life than my report card that's in my desk center drawer. I love you! Call when it is safe for me to come home.

Sweet stalker
May Allah bless 
Muchas Gracias ')
Night night .

. . . weirdo . . .

hello peeps ! Today's talk is all about me . Just me. No special meaning about the title and no hard feeling , please :) Hi, it's me Najwa . My full name is Siti Najwa Shamsudin . People call me Awa and certain people call me Wawa . I prefer the former , for your information . I was born in February 22 in year 1995 . It makes me 17 this year and absolutely I'm a SPM candidate . It's actualty ex-SPM candidate . Well done . I've just done my last paper , Quran Sunnah this evening and now I'm completely boring . Seriously , boring ! Well , I wanna give a story about my life . What I think about life , love and hope . And second most importantly , what did I've done in my life ?
My profession ? Well , it's very clear that I am a part time blogger, twitterer, facebooker and full time Muslim . (copied) . HAHA ! Let's talk about life .

what is mean by life ? In Malay , life means 'kehidupan' . Bet everyone knows it . You should know that life is like riding a bicycle . To keep it balance , you must keep moving . There are three words I can sum up about life : LIFE GOES ON ! People , stop worrying about life . Life isn't matter if you don't change your heart . You can only live your life with a good, beautiful heart . Life is meaningless if you don't do something meaningful in your life . You are lifeless if you are still the person that can't make decisions by your own . As for me , life is full of challenges . It will never come to an end . After one , there is another one . Life teaches me maturity that I never get it . Life gives passion , emotions and hopes to me . Sometimes, I think that life is just unfair but it's actually me who is unfair . The ups and downs is the ABC of life . Just don't give up in your life , peeps ! It's too beautiful !

ahaa , love is so sweet ! Like honey and sugar . Like cappuccino and mocha . Like tea and coffee . Like Baskin Robins and Cool Blog . HAHA ! I'm joking here, but it's true Love is really sweet , for people who finds it sweet . Some people doesn't want to understand love and some of them just , hate it . " Hate love " doesn't mean that you are a cruel with emotionless characteristics . It just that you don't wanna understand about love other than mother's love, father's love and God's love . It's true . I am one of the person . I didn't believe about so called relationship . I dislike couples because I love thrill in my life . Disliking couples doesn't mean I hate them and it doesn't mean that I would not become one of them . Marriage is one of the Sunnah . And I believe about Jodoh ! Don't waste your time in finding love , let's love find you . Isn't that much sweeter ? Some say that they can't live without love . So I say , I can't live without oxygen . :) I have a crush and I bet everyone have a crush too , hidden ! It can be our friends , relatives strangers , seniors or even juniors .Well , sometime we must realize that someone could be in our heart doesn't mean he/she can be in our life too . We must accept the reality even reality is bitter .  

Ahaa . Whatsup with hope ? Everyone has a wishlist right ? It implies your every dreams that you wish come true . Some of them MAYBE come true and some of them is too hard to come true . As for me , I hope for a NIKON DSLR from my aunty and a motorcycle from my father , but I know I will never get it . It costs lots of Ringgits and it is unaffordable for my father . So , I learn to give and take , forgive and forget . So do you . You hope for the best , but you get the less . You hope for better but you have the worse . You hope for good but sometimes you get the bad . What's this ? It is life . It is hope . You must learn that every hopes you hope don't mean to come true . Some of them may and some of them not . The probability is equal . Everyone is in love with the impossible . The impossible gives you never ending dreams and never ending hopes :) So learn to accept peeps :/ 
Don't cry because its happened ,
smile because it's over .
Night night .
Swet stalker .
Muchas Gracias .
Assalamualaikum .
May Allah bless .

Yang Lepas Jangan Dikenang

ehem - ehem - ehem -
seriously , dah lama gila tak update blog nie dah buruk dah . *bajet tak mau guna ayat bersawang , klasik* HAHA . // Kalau baca post dekat atas , ada a little bit pasal aku punya TRIAL SPM result  Overall result aku okey jea , eheh jangan bangga :) cuma aku sedih sebab subjek yang aku harap A+ just dapat A jea . Overconfident sungguh , kan dah kena :) And because of that , aku akan guna words " Kalaulah ... "
That it :) 
Itu silap aku . Sebagai seorang muslim yang beriman , aku tak patut cakap "Kalaulah aku ..." // Macam aku tak menerima takdir aku . Macam aku tak terima rezeki yang dah ditetapkan . Baik bruk atau kurang lebih pun rezeki aku . Seorang muslim takkan mengeluh kalau ada yang buruk menimpa. Dia akan tetap tabah dan tetap akan percaya bahawa ALLAH Maha Pengasih dan Maha Penyanyang . Thanks ustaz kerana menyedarkan saya .
And, seperkara lagi aku suka jadikan rakan-rakan sebagai saingan dalam study. That is good , right ? But it turns bad when someone dpat good result and aku tak bergembira untuknya . Buat apa aku gembira kalau result aku teruk daripadanya ? And it ends with tears ..... SALAH . Aku sepatutnya gembira untuk dia bukan menangis depan dia :) Iu salah aku , dan aku sedar . I am soo sorry , kawan :) 

Hati aku tersentap bila ustaz Muslim cakap pasal dosa . Ya ALLAH , aku ada banyak dosa dan aku malu . Aku malu kalau-kalau nikmat ilmu yang ALLAH bagi hanya sementara dan ALLAH akan balas setimpal dengan DOSA aku . Semakin banyak dosa kita ALLAH akan tarik semula nikmat dan rezeki-Nya satu per satu sedangkan nikmat ilmu ialah satu rezeki :-/  Huh . Aku teringat balik PPT aku . Memang aku jatuh merudum . BUMMMM . Mungkin disebabkan dosa aku . Dan aku sangat takut kalau hal yang sedemikian terjadi lagi buat kedua kali masa SPM . Aku hanya mampu bertawakal :)

Dilema manuasia memang banyak. Ditambah dengan dilema aku . Fitrah. Ini semua fitrah . Apa yang penting kita tahu mana nak tuju kalau kita susah, kita tahu mana nak syukur kalau kita senang. Moga rahmat-Mu kekal bersama kami . Aku yakin Engkau Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani . Ya Allah , tunjukkan aku jalan yang lurus.
Akhir sekali ,untuk semua orang yang pernah saya kenal ..
Lelaki ..
Perempuan ..
Tua ..
Muda ..
Saya mohon ampun dan maaf atas semua salah dan silap . mungkin ada terkasar bahasa yang mengguris hati . Mungkin terkutuk di belakang . Sorry sangat-sangat . Sebab kita bukan Nabi yang tak buat kesalahan . Orang yang paling baik ialah orang yang mampu mengaku kesalahannya . DAN SAYA DAH MAAFKAN SEMUA :)
Kalau saya ada hutang 10 sen , 50 sen ke halalkan smuanya . Kalau jumlah besar sangat TOLONG ingatkan saya supaya bayar . Kerana dosa rezeki semua kena tarik :(
Saya doakan ...
SITI NORBAIZURA [ SPM 2012, rakan ]
RAKAN-RAKAN [ SPM 2012, dekat atau jauh ]
semoga dapat menempa kejayaan dalam kehidupan walau apa jua bidang :)

Dr. Cinta in-the-school :)

entry ini hanyalah untuk suka suka sahaja . no hard feeling

Assalamualaikum :) hello peeps semua :) haha . juling sat mata-mata korang ushar entry title kali ini . opps ! who's the 'doctor cinta' ? absolutely me lha . banggabangga . nie semua pasal group prince charming idaman lha nie . gila kau . benda nie boleh jadi hot dekat sekolah nanty . haha . jom tengok profile Doktor Cinta di Bawah :)

Nama : Siti Najwa Shamsudin 
Panggilan : awa :)
Jawatan tertinggi : Dr. Cinta sekolah . Aww .
Kelas : 5IK .
Birthday : 22 February 199....
facebookAntoo Stadi
Bilangan patient : 5 orang *keningkening*
Pengajian : novel . drama . pengalaman ORANG . 

See ? agak-agak aku layak tak nak jadi Dr. Cinta ? HAHA // :) Kelas Dr. Cinta sentiasa diadakan pada setiap waktu senggang dimana tiada perkara nak dilakukan selain merepek akibat ketiadaan guru di dalam kelas . Okay , bagi yang satu sekolah meh la join saya nie haaa . Okay :) InsyaAllah , saya bagi tips-tips utk setiap pertanyaan anda :) Cheese . 

p/s : saya tak berapa minat couple . saya lebih suka cabaran dalam hidup :) Peace .

What Makes You Beautiful - One Direction (1D)


You’re insecure
Don’t know what for
You’re turning heads when you walk through the door
Don’t need make up
To cover up
Being the way that you are is enough
Everyone else in the room can see it
Everyone else but you
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don’t know
Oh Oh
You don’t know you’re beautiful
If only you saw what I can see
You’ll understand why I want you so desperately
Right now I’m looking at you and I can’t believe
You don’t know
Oh oh
You don’t know you’re beautiful
Oh oh
But that’s what makes you beautiful
So c-come on
You got it wrong
To prove I’m right I put it in a song
I don’t know why
You’re being shy
And turn away when I look into your eyes
Everyone else in the room can see it
Everyone else but you
Repeat chorus
If only you saw what I can see
You’ll understand why I want you so desperately
Right now I’m looking at you and I can’t believe
You don’t know
Oh oh
You don’t know you’re beautiful
Oh oh
But that’s what makes you beautiful
Nana Nana Nana Nana
Nana Nana Nana Nana
Nana Nana Nana Nana
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don’t know
Oh Oh
You don’t know you’re beautiful
Repeat chorus
If only you saw what I can see
You’ll understand why I want you so desperately
Right now I’m looking at you and I can’t believe
You don’t know
Oh Oh
You don’t know you’re beautiful
Oh oh
You don’t know you’re beautiful
Oh oh
But that’s what makes you beautiful
I am waiting for a man , real man , says these to me . As he thinks that I am beautiful , then I see myself beautiful too . 
Assalamualaikum .
Muchas Gracias :)

The Last-Cross Country for 0812

Alhamdulillah . Selesai sudah cross-country untuk tahun 2012 . Opps . Sebelum tuu . Dah jawab salam takk peeps semua ? Then , we proceed untuk entry hari ini . Semalam tarikh keramat untuk merentas desa 28 April 2012 :) Bangga bangga Thank , God ! Jalan kami dipendekkan daripada 7 km kepada 2 km. Satu perubahan yang nyata yaa . Sebab semalam hujan , so jalan yang kami selalu rentas - rentas tuu , becak dan berlopak - lopak . Actually , aku tak faham kenapa cikgu tak bagi kami guna jalan yang lama . Takkan lhaa sebab jalan berlopak - lopak kott . Tak mungkin - tak mungkin . I wonder why . Sebab keselamatan ? Kenapa cikgu ? Takut kami semua jatuh terlepok dalam lopak dan minum air warna coklat free ke ? Ehem kalau ikut philosophy segala , tak boleh pakai le Ermm , untunglaa semua yang ada kasut sport cun melecun tu , dapat la protect darpada dikotori ayer hujan , kaan ?

Whatever . 
Jom ikut kronologi dekat bawah .

dengar taklimat pendek cekgu sabri - start nak lari dah - aisehmen kena tolak - tolak lhaa - kaki sakit - tension - lari jugak - tak mau malu punyaa pasal - "awak , maruah saya tinggi tau" - lepas pagar belakang sekolah irsyad - ada cikgu2 bertugas jaga checkpoint - police traffic merangkap guru saya masa nak lepas ke BTN tu - lari-II - berpeluh - nyanyi sikit bagi hujan turun - sampai checkpoint [dapat getah oren je] - lari lagi - nyanyi lagu Yuna Bintang DiLangit nak test stamina - memang tak kuat - lari-II sampai sekolah - SELAMATT :)

Stop . Pause it right there . Itu baru permulaan bagi segala - galanya :) Ini baru nak masuk konflik dalam entry neh . Sampai time penyampaian hadiah bermula segala hikayat .

Yes ,I admit it yang zaman kegemilangan OMAR dah nak habis dah . But , puh-lease repect us . [ceh , macam panas hati , tapi tak pun] . Ye , laa . Rumah sukan saya kena boikot laa awak - awak . Sedih tau . Rasa down gilaa . Dahla sehari suntuk tuu , aku emotion sangat-2 .

BAKAR ! OSMAN ! ALI ! Stylo punya sorakan. Semua rumah sukan bergabung memboikot OMAR ya .  Last - last OMAR juga menjuarai merentas desa tahun 2012 . Hampa - hampa tak tahu betapa tegangnya dalam hati saya yaa . Wah , semangat rumah sukan tinggi nie  :) Haha . But saya angkat bendera putih kalau bab lari - lari nie , Surrender dulu .

Dan . Sampai sini dululah. But , nak tegaskan dekat sini yaa , OMAR masih mampu bertahan yaa . Lipat maut 360 darjah . Backhand kang . 

OMAR masuk padang semua menjerit ,
Ada yang lari lintang - pukang .
OMAR nak main sampai tertungging ,
Bila dah menang goncang padang .
OMAR , OMAR  champion ! Champion !

Apa yang penting " 3 lawan 1 . Yang satu tetap menang ," Bak kata Ustaz Azli .

Then , byee kawan ~! 
Sweet stalker . 
Muchas Gracias .


Hello , peeps . How are you today ? Well, aku tak tahu la apa dah jadi dengan otak aku nie . Aku 
faham , otak aku nie dah lelong 360 darjah ke Timur tauu . Ada pulak post semacam je hari nie . But , memandangkan dekat sekolah dah kecoh pasal ciri-ciri lelaki idaman Malaya nie , so aku taknak la tertinggal stesen dekat belakang. Nak la juga mention my prince charming's characteristic kan ? Oh My Gosh ,
cheese cake nyaa aku nie .

Well , actually bukan kecoh satu sekolah pun . Aku saja buat hiperbola terlebih . To be exact , kecoh dalam 
kelas aku sahaja , itu pun row paling belakaaaaang ..  Row paling bising ! Hehe . Pakat - pakat laa semua list ciri-II prince charming diorang ! 

Ada yang nak muka macam ini , itu laaa . Aku easy and simple jee . Jom layan characteristic di bawah nie . Aku nak list SEMUA POSSIBLE OUTCOME CHARACTERISTIC yang sangat KLISE .. 
Tak cayaaa ... ? 

Oukayy , yang nie memang tak boleh lepas dari list aku nie . Sebab , ini adalah salah satunyaa ciri-ciri lelaki idaman yang sangat klise laa . Klise habis :) Bila sebut saja , " arr , awak suka lelaki yang macam mana ? " ; "tentulah yang beragama , awak . Supaya boleh bimbing saya," Err , awak - awak semua , pernah dengar kannn ? Bohong laa kalau tak pernah dengar . Yess , betullah tu . Agama diletakkan di tmpat yang paling ataaaas sekali . Tapi , kalau hanya lelaki idaman awak saja yang ada ciri-ciri nie , apa gunanya ? Pernah dengar tak quote melayu nie --> Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik . Hah , terang lagikan bersuluh awak - awak sekalian . Jangan hanya sebelah pasangan saja yang ambi berat pasal hal ini . Don't consider it as A SMALL MATTER . 

Semua perempuan nak pasangan yang memahami diri diorang . Biasalah , perempuann . Sensitif . Haha . Hampir 70% kawan-kawan saya mengaku dengan sebulat suara , nak prince charming yang ala-ala caring tahap petala kelapan . Aduss . Nampak sangat korang tak sedia untuk bagi komitmen , kann ? Macamlah "woman is a very complicated puzzle to be solved" kot ? Perempuan know herself . We should lebih memahami diri kita sendiri . Buat apa nak orang lain yang faham kita . Kalau dua-dua memahami diri sendiri sebelum pasangan , pasti adegan " awak , jom break" takkan jadi. InsyaALLAH . Nie tak sikit-sikit "ceraikan aku . ceraikan aku" . Fine , saya cakap secara random tau . No hard feeling .

As highlighted , dalam dakwat merah lagi , ohsem bukan hensem . Well , kami perempuan tidakla memandang rupa sangatt . Asal stylo dengan cool jee . Yeke ? Actually , dua-dua teori kena pakai . Tapi , patut padan laa . Girl , kalau boleh nak someone yang boleh figure out feeling dia , tanpa dia kena beritahu . Guys , hard isn't ? But , the prize is a loyalty . Wah , sorry for the broken english . Daa . Lelaki yang awesome ialah lelaki yang boleh merendahkan SEDIKIT ego dia . Ini takk , sikit-sikit ego . Tinggi KLCC pulak tuu . Aduss . Mana la sampai tangan perempuan nak robohkan ego tu . Dan , cukup-cukupla seorang saja yang ego . Kalau dua pun pakat bina ego masing-masing , alamat bagai retak menanti belah lee .

Urghh . Saya dah penat nak kerah idea , nak spill out mind dekat sini neh . Eheh , yang aku tulis dan merapu 
berkajang-kajang tuu , adalah characteristic yang klise dalam daily life tauu . Aku punya characteristic , 
hmmm lain daa . 
I'm still the ol'me . Easy and simple . But I'm not as simple as you can touch and go . 
My Prince Charming :-

Whatever and what-so-ever your prince charming are ,do mind your manners . Especially in public .
Please . We are Malaysians , guys ! 
See you in the next entry .
Muchas Gracias . 

The ABC of life

When it comes about life , I have to spin around 360 degree to get the right angle about life . I have no right and full definition about life . But I did know about my life . >,< My life fulls of the ups and downs . So do you, reader . Right ? When we are at the ups , what we gonna do ? Happy , excited , knob ? Or still being humble as you are ?

When we are at downs , do we cry ? Yes , I cry . Then , I remember the God . 

So , my life had been so meaningless if I don't control it . Yes , we say "Its all faith" . But , we are here , as human being , has the intelligence , as long as we have the cerebrum as the site of it, we got to change the faith. It does not mean we against what have been prepared for us , earlier . But , we got to change it . Change that suits us and life are meant to be meaningful . 

:) If we just sit , relax and do nothing to , at least , upgrade our life , then your life will be a lame . BORING ! And if that so , it'll turn to be soooo meaningless . :) 

Do pray to God , people . ALWAYS . :) 

The A-B-C of life means that various spice in our life , mixing together to make a sweet and beautiful dream that goes on . I remember a quote that I love to tell people . 

Life is like playing piano . Black keys are bad moments , and white keys are 
sweet moment . But both are played together to make bfeautiful melody.
Melody of Life

May Allah bless you.
Muchas Gracias. 

Happy Quotes .


Some quotes drew smile on my face . Some quotes make me think twice . Some quotes make me recall what life is . And some quotes make a full definition about life - love - heart . A girl like is emotion-fever . Aku tak pernah lepas daripada zone jiwang . Sometimes , songs make me 'perasan' . some quotes make me one of the daydreamers . And , somehow I feel like the songs are dedicated to me . ONLY ME . 

I am looking forward for these quotes . It make me double-think about what happen around me .

Somehow . I fell for these quotes . It tells my life . But Quran is my guide . My priority . It's the best quotes ever . And , to these above quotes , I wanna admit all of it . I wanna say 'yess' .

There you go.
Muchas Gracias.
See you in the next entry.
May Allah bless you.
Assalamualaikum .

Fall For You - Seconhand Serenade

"Fall For You"

The best thing about tonight's that we're not fighting
Could it be that we have been this way before
I know you don't think that I am trying
I know you're wearing thin down to the core

But hold your breath
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
You're impossible to find

This is not what I intended
I always swore to you I'd never fall apart
You always thought that I was stronger
I may have failed
But I have loved you from the start

But hold your breath
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
It's impossible

So breathe in so deep
Breathe me in
I'm yours to keep
And hold onto your words
Cause talk is cheap
And remember me tonight
When your asleep

Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
Tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
You're impossible to find

Assalamualaikum .
Mucahs Gracias .

Someone please put a fullstop for this :)

Assalamualaikum  First of all . I had enough for this . I want a solid fullstop for what is happening around me  . Aku tak mahu merapu segala dah . Aku mahu jadi matang . Matured for my age . seventeen . I should be a matured girl now . Najwa , stop thinking about this and that . You have so much thing to do , lha before pikir bend-benda yang tak masuk di akal .

Sometimes, I feel so stupid , bila bukak hikayat aku dekat orang lain . Even my big , confidential secret . Oh My Gosh . saya sudah hilang akal ka ? That's the reason why I write this post . I want to end my childish time . GROWN UP girl . Wake up . 

Muchas Gracias.
2.14 a.m . 
Sunday .


alhamdulillah , sangat-sangat . Sekolah Irshad mencapai keputusan yang agak memberansangkan .Tak sangka kami , batch 0711 dapat result SPM segempak ini . Oh My God. Maybe nanti akan ada high expectations utk kami. Sungguh ! Berat sungguh aku nak merealisasikan semua tuu :P Macam-mana kalau kami tak dapat nak memuasakan hati semua pihak nanti ? Aku takut nanti result batch 0812 akan jatuh down to the down daripada batch tahun lepas. Memang, kalau aku saja kata "work harder" , tak guna jugak kann ?

Oklah . Sebenarnya , sekolah kami , SMKA AL-IRSHAD (as underlined) ... seramai 25 orng dpat straight As , SEBEEEELAS A (Campur-campur) .. :) Tapi jgan risau . engat kami nehh tak hebat kaa . 

Kami dapat seorang pelajar yang mampu gain 11A+++++++++++ utk semua subjek ( ada 11 + kat situ )

Congrat to Kak AISYAH YUSAIRA 
assumed adala firework kayy ? 

And untk seorang lagi yang aku solute double spring dekat dia.
My best friend 
nama : .................................(tut..tut..)
Dia dpat 9A 2B+ ...

masa trial dulu cuma kurang lebih 6A gitu jaaa . Nie melonjak sampai ke 9A nehh , kira hebat sangat la tuuu :P Saya doakan awak sentiasa maju dalam hidup awak , KAYY ? InsyaAllah , peluang sentiasa terbuka . Kalia hasrat awak nak pergi ke Mesir tuu sungguh-sungguh , pasti Allah bagi jalan kaan ? You belive in faith KAANN ? 

p/s : asal aku guna saya-awak nehh . Tak macho la :P

Muchas Gracias :)

~Ti Amo~

Korang tahu tak apa maksud Ti Amo ?

Betul korang taktahu nehh ? Alaa .. cari laa tahu . Bahasa-bahasa orang nehh kita kena belajar tahu ?

Oukayy , kalau ..

Saranghae ,
Aisheteru ,
Wo Ai Nie ,
I Love You , 

Korang tahu tak ? Mesti laa korang tahu kan ? Kalau taktahu jugak tuu memang benga~p tahap gaban laa kann
sebab istilah-istilah neh yang selalu digunakan dlam world wide nehh
facebook , twitter , ym , friendster , myspace , tagged , tumblr ,
formspring , blog , dan juga skype

(p/s: yang ada warna semua aku dah adaa)

so , apa kena dengan ti amo ?
Apsal aku obses sgat dgn istilah nehh ?

Yess , sebb dia adlh maksud yang sama dgn --> I Love You
cuma disebut dalam bahasa ITALI .

Aku suka pronounciation dia ,
lembut ja , dan tak kasar :P
and maksud tak direct sangat macam boommm , kena btg hidung kawan tuu

ada rahsia nehh ,
1> cuba kata (ti amo) dekat boyfiee korang , mesty tercengang-cengang diorang 

2> utk org ego yg tinggi , sebut -ti amo- dkat kawan dgn niat memang korang love kat diorang
tapi malu jaa nak sebut , KAAN ?

3> cakap kat mak korang "Mak , saya ti amo mak " dan mak koramg pun dah macam

tapi, actually korang ikhlas dlm mempmerkn ksih syng tuu kan ?
apa-apa pun 
trust and forgiveness tuu penting tau .
always forgive and not to forget 

AKU TI AMO KORANG , yaaaa --"

(utk pilihan yang no.1 , saya takberapa galakkan ya)

Pemergianmu ditangisi air mata

Dahla . Korang jangan salah sangka pulak . Yang pergi tu bukannya version

-pergi tak kembali-

cuma , pergi yang nyata tapi hanya sementara .
masih boleh dihubungi dan berjumpa .
cuma yang buat aku sedih ialah , cikguuuu takakn ajar fizik aku lagi dahhh 

Cikguu Rahayu
Huarghhhh ! Aku taktau nak kata apaa lagii 
She is the best teacher ever .  
Tapi hari nehh last day teacher dekat eshad
Cikguu kena pindah pergi matrikulasi Kedah
Kedah oukayyyy ?
Bukannya Penang . Jalan kaki pun boleh sampai jumpa cikguuu

hancur fizik akuu tanpa cikguuu 
Mengajar akuu yang memang takboleh langsung dalam fizik nehh 
memang takboleh nak jejak kaki pun dlm bdg fizik .
Arghh , agak kurang pandai laa -->

cikguuu , insyaAllah cikgu , semangat dan aura cikguu akan terus kami bakar sehingga A+ tuu tercatat dekat kertas jwapn Fizik SPM 2012 kami .

sebelum cikguu pergi , cikgu ada sempat pesan

"Semoga kamu terus maju dalam semua bdag (fizik) tak kira siapa sajaa yang megajar kamu"

Tapi kami nak cikguu yang ajar
Kami taknak orang lainnnn ..
Siapa yang nak ajar kami nanti ???????

Janganla tinggalkan kami . >,<

Apa-apa pun , kami nak cikguu tau yang 
kami sentiasa doakan cikguu yang terbaik

Kami Semua Sayang Cikgu

Siapakah gerangan yang bakal mengajar kami pulak nanti?
Nantikan jawapannya minggu hadapan ...
Saspens :P

Nak Cerita Pasal Kawan-Kawan

well , aku nak cerita pasal kawan - kawan aku + gambar diorang sekali tau 
tapi ada yang takdak gambar diorang 

sorry , aku tak simpan 

First sekali , of coure Kawan Baik aku 
As you all know , biasalah dah lamaa kami takcontact tapi 
yup , bru ja sambung balik contact tuuu . Recenly .

Dia baik , dah 18 tahun dahh (tuanyaaa --")
Nak tau nama ?
Xpayah laa. Payah tau kalau bgi tau nama nehh . Nnty ada yg perasaan kang ?
Dah lepas ambik SPM dah pakcik nehh .
Tunggu 22/3 nehh amik result
Skrng smua brgntung pada candidate SPM . 
Klau diorang pass with flying colours ....
InsyaAllah , skolah kmi dpt SBT ... 

And Unfortunately ,
aku takdak gambar diaaa . Tapi no hp dia adalahh .
Nak ? Nah salin --> 013... (entah , dia takpkay dah no tuu ) ;P

Second , teman rapat aku . (banyak)

aku , pipah , fafau

only fafau (edited)

aku ngan farah aina

yang comel tu Ida Amirah ek ?

See , aku ada bnyak kwan kaaan ? Semuanya best-best Sorang pun takpernah buat aku sakit hati . Korang jngnlah buat someone tuu marah ..
Tak ada guna pun .
Janganlah keep marahkan someone tuuu . Nanty makan diri jugakk 
Oukayyy ?

Kawan lelaki akuu 

ada ramai tak larat nak list kott .
Oukayy , aku cuba-cuba 


Dan aku takkan cerita pasal depa . >,< 

Sabar Duhai Hati

Hai peeps ! Dah jawab salam dah ke ? Kenapalah sejak akhir-akhir nehh kan , aku selalu jiwang - jiwang 
sedeyh . sedeyh .
sometimes aku rasa penat dengan diri aku sendiri . 
jujur aku katakan . aku takmau dibebani masalah 

kayy ! Cukup - cukup la tuu .

Esok the last two paper ! Weeheee ! ( Gaya mcm esok habis SPM ) 
apa - apala aku nehh kan ? 
Haha .. sangatla kan 

Aku post nehh bukan apa saja nak tenangkan sket minda tu .
and the most important thing 
I want someone tu know that

-aku tak pernah lupa dia sbg BFF aku
-aku selalu doa dia aka mencapai apa - apa yg dia nak
-aku takpernah benci dia , tapi aku memang sangat geram dan sakit hati akan dia

Ya Tuhan , salahkah aku . Berdosakah aku ?
Menyayangi yang makhluk-Mu yang lain 
sedangkan yang lebih layak disayangi dan dicintai itu DIRI-MU Tuhanku .
Ya Tuhan berikan aku kekuatan nak mengharungi dunia yg penuh kekhilafan ini 
Aku takk sanggup

-Moga Hidayah itu Milikku-

Sedang menghabiskan ini !

dah jawab baru stalk !

Neenaj sekarang sedang menghabiskan bacaan buku ini 

despite of all the textbooks , neenaj nak baca yang nehh dulu . ada sebab nehh . 
dengan niat untuk tmbh bahasa , demi Allah !

selepas tu nak sambung 

-Mengapa Rasullullah takpernah sakit
-My Love --> Playgirl

try tau nanti . K-assalamualaikum . 

semalam birthday akuu !

alahamdulillah , seronok gila siot ! semalam baru saja habis birthday akuu laa . 
yepp , 22 Februari 2012
IDA AMIRAH yang serba comey tuu adalah orang paling awal wish dekat aku ...
thanks sayangsss ...  haha ;) 

yang lagu memalukan neenaj ialah .. bila kengkawan start nyanyi lagu Happy Birthday kat neenaj
rasa-rasanya satu pondok dekat bawah blok f5 tu dengar nynyian mereka yaa !
naseb baik bukan satu blok f5 ! Kalau idak , naya kott .
Kenapala mereka-mereka tu takmau buat announcement satu sekolah ? Senang laa jugak ..

Allah selamatkan kamu ,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Siti Najwa
Allah selamatkan kamu . 
Hahah .. insan - insan yang bertuah itu adalah .. 
Farah aina
Farah fauzi
well , I solute you girls dengan nyayian korang yang super-sumbang tuu !
Haha nak ngata nohh , cuma aku terlebih appreciate nehh :) 
Rasa macm nak snap-snap ja muka korang mcm nehh  

seriously aku sayanggg korang :)

dekat facebook , aku dapat lebih 50 wishes kott .
orang yang neenaj sendiri takpernah kenai , pun wish .
dunia nehh pelik kann ?
 -selamat hari lahir-
-moga panjang umur-
semuanyaa la . neenaj dah rasa jadi ratu of the year tauu .

tapi ada jugak rasa sentap tu bila someone yang kita HARAP-HARAP wish tu
even one word pun taksampai .
Rasa sentap gila neenaj kali nehh .
we promised we will be best friend ,
even if we are separated by means of study !
hah ! Rasa nak nangeh gila nehh .

Dulu masa birthday dia , neenaj bukan taknak wish . tapi masa tu tengah exam P.A.T. kan ?
tapi neenaj takpernah lupa . neenaj mcg dia .  dia tak reply .
agak hangin laa masa tu .
so , present yang neenaj dah beli tuu , neenaj jual sahajaaaa !

tapi mungkin slah neenaj merapuhkan tali ukhuwah antara kami .
mungkin dia sebuk .
neenaj : stop the bad prasangka laa .

kayylah . nak assalamualaikum dulu . nak tahu my dad bagi apa masa my birthday ?

jeng .. jeng .. jeng ..

bawak pergi kedai buku kott . habeh RM100 kott . tulah , bawak lagi neenaj pergi kedai buku .
habeh semua nakk borong . naseb baek takdak english novel.
kalau tdak , semua neenaj rembat laa .

aku rasa penat

aku terkesan dengan kisah seorang sahabat

"Dad , when we`ll gonna relax?" (bila kita nak rehat, ayah?)

"The first step to Jannah" ( Langkah pertama k syurga)

Waah , sungguh mendalam maksudnya sampaikan terasa dalam hati . bila la aku nak rehat dari semua benda yamg memenatkan nehh ?

homework lagi ... 
lagi ... 
lagi ...
study lagiii ...
lagi ...
lagi ...
amanah lagi ...
lagii ... 
lagiii ... 

seriously aku penat gilaaa . Dunia nehh kejam . demanding itu dan ini . Tolong berhenti boleh ?