THE BUSY-IEST JANUARY

Assalamualaikum , hello peeps ! Aahhh . Baru bulan satu sebuk mcm minggu depan nak SPM --" memanh hidup aku kini sebuk sesangat . hidup tak boleh diramalkan . kadang-kadang baik , kadang - kadang saja okay. 
aku tak pernah puas dalam hidup ini. aku nak yang itu , nak yang ini . Aku rasa bagai semua macm tak ada penghujungnyaa . Aku terlalu sebuk kejar ke sana kejar ke sinii tanpa sedar  aku sedang menghabiskan hidup aku dengan sia-sia ! It`s a waste of time !
-
-
The endless journey.
-
-
-
Tahun nehh aku nak sit utk SPM . Lepas itu nak fikir pasal future pulak. Actually banyak sangant benda yang aku nakk buat dekat dunia nehh. Banyak sangatttt . Sampaikan perkara yang aku paling tak pandai .buat pun aku nak buat. Contohnyaa :

-memanah
-berenang
-menunggang kuda

Tiga-tiga benda nehh memang jadi salah satu bndaa aku nak buat dalam hidup. PALING! sebab Rasullullah S.A.W. pernah pesan supaya kita belajar tiga2 benda penting dkatt atas tuu . Tapi aku tak pernah rasa peluang untuk itu. Kos? Masa? 

Dan bila fikir balik ambition aku lpas graduate nnty , aku nak jadi apa ? Apa sebenarnya aku mahu dalam life akuu ? Takkan nak jadi pak turut ja. Aku tak mahu jadi kuli. Aku tak mahu kerja bawah majikan. Dan yang paling penting aku nak ubah dunia nehh dengan kerja akuu nnti. 
Tapi aku nak jadi apa nanti ?

Sempatkah ? Macm mna kalau aku tak sempat pun nak rasa semua tuu. Sebagai manusia memng nikmat dunia tu indah. Jadi aku perlukan bantuan untuk mengecapi nikmat akhirat. Lagi Indah ! --" HAHA. aku takut  Aku belum bersedia nak menerima sebrang hakikat yang mana luar dari pendugaan akal seseorang manusia itu.

Entahlah. Aku berserah saja pada YANG ESA !

2 comments:

Bidadari Besi said...

Ya, sama! Sy pun berharap mahir memanah, berenang, menunggang kuda.

Lepas spm jom kita pi kolam renang, main mana dan belajar naik kuda (ini disponsor khas oleh najwa kita)!

miss-troublemaker said...

:) HAHA . Saya jugak nakk kena treat nehh ! Adus kopak kott :P